Lubenica dijeta

Nedavno je izumljen ogroman broj različitih dijeta. Neki od njih predstavljaju najstvarnije ruganje tijelu. Ostale je sasvim moguće koristiti. Da biste pronašli ono što stvarno trebate, morate temeljito razumjeti suštinu problema.

djevojka koja jede lubenicu na dijeti s lubenicama

Svojstva lubenice

Kaša lubenice sadrži lako probavljive ugljikohidrate, korisne za probavu ugljikohidrate, vitamine C, PP, B1, B3, proteine, folnu kiselinu, magnezij, kalij, mangan, željezo, fosfor, kalij, nikal, alkalne tvari i oko 90% vode.

100 g pulpe lubenice sadrži oko 30 kcal. Zbog ovog svojstva lubenici se preporučuje uvrštavanje u prehranu za osobe sklone prekomjernoj težini. Vlakna sadržana u lubenici pomažu crijevima, poboljšavaju probavu i pomažu u smanjenju kolesterola. Ima lubenica i diuretička svojstva, istodobno uklanjajući toksine, otrove, pijesak i sitno kamenje iz tijela.

Sljedeće svojstvo lubenice je alkalizirajuća sposobnost. Budući da povećana oksidacija tijela negativno utječe na metabolizam i otpornost na bolesti.

Što je dijeta s lubenicama

Dijeta je sljedeća: 5 dana morate jesti isključivo lubenicu, na 10 kg tjelesne težine 1 kg pulpe dnevno, podijelivši cijeli volumen u 5-6 doza. U slučaju da se takva dijeta pokaže nepodnošljivom, tada je dopušteno dodati 1-2 kriške crnog kruha na svaki prijem.

Nakon 5 dana trebali biste prijeći na dijetu s lubenicama za održavanje: za ručak i doručak - slane žitarice na vodi (najbolja opcija su zobene pahuljice), riba ili nemasno meso, salate od povrća bez masnog preljeva i mala količina sira. Ali za večeru - dovoljna količina lubenice. Takva dijeta traje do 10 dana, tijekom kojih možete izgubiti do 7-8 kg kilograma.

Blagodati prehrane s lubenicama

Dijeta s lubenicama obično se dobro podnosi, a doprinosi gubitku kilograma smanjujući zadržavanje tekućine u tijelu i tjelesnoj masti, pročišćavajući tijelo i smanjujući opterećenje bubrega.

Ovu dijetu mogu koristiti i bolesni ljudi. Lubenica se preporučuje kod hipertenzije, gihta, bolesti jetre, bubrega i žučnih puteva.

Opasnosti od prehrane s lubenicama

Ova je dijeta prije svega opasna jer pulpa lubenice ima izražen diuretski učinak. Zajedno s tekućinom, kalijeve i natrijeve soli izlučuju se iz tijela. Činjenica je da su kalijeve soli vitalne za pravilan rad srca, a njihov nedostatak u tijelu posebno će utjecati na ljude koji pate od bolesti kardiovaskularnog sustava.

Ponekad prehrana može uzrokovati težinu i bolove u trbuhu, nadimanje. To je zato što je uporaba pulpe lubenice prehrana na bazi ugljikohidrata koja proizvodi plinove kada se razgradi.

Kontraindikacije za prehranu s lubenicama

Ne vrijedi koristiti lubenicu s hranom za bubrežne kamence, jer povećano mokrenje može pridonijeti oslobađanju kamena iz bubrežne zdjelice i njegovom kršenju u ureteru.

Druga kontraindikacija je dijabetes melitus, budući da lubenica sadrži lako probavljive ugljikohidrate.

Dijeta s lubenicama treba biti izuzetno oprezna za ljude koji pate od bolesti gastrointestinalnog trakta, pijelonefritisa s teškim stupnjem refluksa i adenoma prostate.

Općenito, dijeta s lubenicama izvrsna je za oslobađanje tijela od viška tekućine i otrovnih tvari, i to u kratkom vremenu. Također je moguće izgubiti nekoliko kilograma uskladištene masti. Ali ne zaboravite da biste se nakon dijete trebali pridržavati zdrave prehrane i aktivnog načina života, jer će u protivnom svi napori biti izgubljeni.