Kućni treninzi za mršavljenje

Da biste poboljšali svoje tijelo, pripremili se, bili zdravi, morate vježbati. Ako su predavanja u teretani iz nekog razloga nemoguća, prikladne su i vježbe za mršavljenje kod kuće. Kad se profesionalne trenere pita o vježbanju, odgovor je uvijek isti: učinkoviti treninzi kod kuće za mršavljenje su oni koje radite!

Zdrava prehrana i redovito vježbanje neophodno je da bi se obeshrabrilo debljanje. Osnovno načelo: Potrošite više kalorija nego što potrošite. Iskusni sportski trener kod kuće će razviti učinkovit plan vježbanja za mršavljenje. Takav program nužno uključuje aerobik, energetska opterećenja, zagrijavanje i istezanje. Kada se pravilno i redovito rade, vježbe će donijeti rezultate.

Tijelu je potrebno kretanje da bi pravilno funkcioniralo. Učinkovite vježbe za mršavljenje kod kuće mogu vam promijeniti figuru, kao i vježbanje u teretani. Što je veći volumen mišića, brži je metabolizam i brže se sagorijevaju kalorije. Ohanizam troši veliku količinu energije za održavanje mišićne mase. Ali čak i dok jedete, šetate ili spavate, kalorije se troše, a masnoće sagorijevaju.

Prednosti treninga kod kuće za mršavljenje:

 1. Obnavljanje tjelesnih funkcija.
 2. Liječenje bolesti.
 3. Brzo sagorijevanje masti.
 4. Tanki mišići za izvrsnu tjelesnu formu.
 5. Uklanjanje "problematičnih područja".
 6. Povećana izdržljivost i jak srčani mišić.
 7. Psihološka opuštenost.

Da bi se započeo režim suzbijanja viška masnoće, standardni trening traje 30 minuta s pauzama između serija od 30-60 sekundi.

Vježbajući kod kuće možete postići vitko i napumpano tijelo

Osnove kućnog treninga

Prije početka nastave morate popraviti pokazatelje težine i volumena.

Izmjerite količine:

 • jedna ruka u razini pazuha;
 • struk na najužoj točki;
 • bokovi u najširem položaju, dok noge zatvaraju.

Mjerenja se poduzimaju i važu jednom tjedno.

Inventar: podloga za teretanu, gumica, fitball, uže za skok, šipka za tijelo i bučice. Za početnike su bučice od 1 kg prikladne za upotrebu u treningu, nakon par vježbi povećajte težinu za 1 kg. Trening kod kuće za mršavljenje za djevojčice omogućuje težinu bučica u jednoj ruci - 4 kg. Ako nije moguće koristiti uže, skačite bez njega.

Na pitanje početnika o tome kakav stroj za vježbanje kupiti za dom, iskusni treneri ne savjetuju stazu za orbitu, traku za trčanje ili bicikl za vježbanje. Za trening mršavljenja kod kuće dovoljan je konop za skakanje. Ako nađete motivaciju da skočite na njega nekoliko minuta dnevno, onda ima smisla razmisliti o kupnji punopravnog simulatora.

Zagrijavanje

Vježbanje za mršavljenje kod kuće započinje zagrijavanjem za okrjepu. Vježba za dom - lagano skakanje, hodanje ili trčanje na mjestu 6 minuta.

Nakon zagrijavanja istegnite velike mišićne skupine nogu, ruku i leđa.

Istezanje prednjeg bedrenog mišića: uspravite se, savijte desno koljeno i povucite desnu ruku prema stražnjici. Ponovite s lijevom nogom.

Istezanje stražnjeg dijela bedra: Široko raširenih nogu savijte desnu nogu u koljenu i sagnite se u ravnu lijevu. Ispružite se na drugu stranu.

Istezanje mišića leđa, bokova i trbuha, set vježbi za mršavljenje kod kuće:

 1. Stavite noge u širinu ramena, dohvatite rukama ruke do prstiju stopala što je više moguće.
 2. Široko raširite noge, zatvorite ruke u bravu iznad glave i spustite ih ispred sebe u razini očiju. U ovom slučaju zaokružite leđa. Podignite ruke iznad glave i savijte se u donjem dijelu leđa.
 3. Uhvativši lijevo ruku desno zapešće, povucite ga što je više moguće i nagnite se udesno. Ponovite s lijeve strane. Glatko spustite ruke sa strane, otvarajući što je moguće više rameni pojas.

Vježbe za mršavljenje kod kuće: smjernice

Ljudi misle da su kućni treninzi za mršavljenje prikladni samo za pridošlice, ali to nije slučaj. Trening kod kuće uključuje puno opterećenje donjeg i gornjeg dijela tijela, trbuha i leđa. Vježbe radite kod kuće svaki dan, najmanje 5 dana u tjednu.

Kućno mršavljenje intervalni je trening s "metaboličkim učinkom". Pod tim se podrazumijeva visoki intenzitet, brzi trening izdržljivosti, s izmjeničnom snagom i aerobnim vježbama u brzom ritmu. Nekoliko sati nakon vježbanja nastavlja se ubrzano sagorijevanje masti i gubitak kilograma. Razmotrite intervalne kondicijske vježbe.

Aerobna vježba

Za brzo mršavljenje, osim reljefnih mišića, potrebno je razviti i srčani mišić. Aerobna vježba za mršavljenje kod kuće naziva se "kardio" - srce počinje raditi punom snagom, nestaje otežano disanje i oticanje tijela. Krv je zasićena kisikom, sagorijevaju se kalorije i započinje režim mršavljenja.

Kardio vježbe uključuju izvođenje vježbi istim tempom 30 minuta ili više:

 • trčanje;
 • brzo hodanje;
 • skokovi;
 • plivanje;
 • kardio trening.

Da bi postigli maksimalne rezultate, sportaši rade vježbe aerobika kod kuće 5-7 dana u tjednu.

Aerobni trening na orbit stazi

Domaća zadaća za mršavljenje snage nogu

Quadriceps femoris

Ponderirani Plié čučanj

Uzmite buku tešku 5 kg ili više u podnožje objema rukama i stojte uspravno, široko raširite noge, lagano savijte koljena. Čarape su usmjerene u istom smjeru kao i koljena.

Obavite plie:

 1. Dok udišete, polako savijte koljena i čučnite dok vam bedra ne budu paralelna s podom. Ruke su nepomične.
 2. Usredotočujući se na pete, polako se vraćajte u SP dok izdišete.

Važno je držati leđa uspravno kako biste izbjegli ozljede.

Prednje ljuljačke

Stanite lijevom stranom na stolicu, lijevom rukom uhvatite naslon. Stavite desni dlan na bedro.

Tehnika izvođenja: oštro podignite ravnu desnu nogu prema naprijed, polako je spustite natrag (ne bacajte, mišić je napet). Vježba djeluje na prednjem dijelu bedra. Učinite 12 puta, ponovite s lijevom nogom.

Abs, kvadriceps: "penjačica"

Zauzmite stav za sklekove, težinu na dlanovima i stopalima. Povucite desno koljeno na prsa, stavite desnu nogu na prste ispod bedra.

Tehnika: naglo zamijenite noge u skoku - ispravite desnu nogu i savijte lijevu nogu, poput penjača. Ponavljajte naizmjence brzim tempom 30 sekundi.

Glutealni mišići: polovični most

Lezite na prostirku na leđima, ruke uz trup, savijena koljena, stopala u širini ramena.

Dok izdišete, oslonite se na pete, podignite bokove od poda. Držite leđa ravno i zadržite sekundu. Tijekom udisanja polako se vratite u PI.

Komplicirat ćete vježbu usredotočujući se na jednu nogu, a drugu podižući kukovima.

Ispadi na leđa - naizmjence s obje noge.

Stojeći, postavite stolicu ulijevo, držite se za stolicu lijevom rukom. Spustite desnu ruku.

Izvršenje:

 1. Vratite desnu nogu unatrag, savijajući lijevo koljeno pod kutom od 90 stupnjeva. Savijte desnu ruku u laktu. Koljeno desne noge je okrenuto prema podu.
 2. Odgurnite se desnom nogom i zamahnite prema naprijed, ispravljajući noge i desnu ruku.

Ponovite 10 puta, okrenite desnu stranu na stolicu i razradite lijevu nogu.

Otmičari: Šetnja gumenom trakom

Stanite, noge su blago savijene, gimnastička elastika ispružena je oko koljena. Leđa su ravna, glava i vrat usmjereni su prema gore.

Tehnika: krenite u stranu na savijenim nogama, održavajući elastičnost uvijek zategnutom. Postavljanje oko gležnjeva umjesto koljena otežat će vam vježbu.

Elastični fitnes bend

Telad: Težina raste

Za vježbu je potrebna pomoćna oprema: daska pričvršćena za pod i šipka tijela.

Stanite na dasku (ili bilo koji prikladan stabilan predmet visine do 3 cm) s pola stopala. Koljena su ravna, peta ostaje na podu. Držite bodybar (ili uteg) na ramenima, leđa su vam ravna.

Vježba: Stanite na prste, prevrćući gležanj na dasku i podižući petu s poda. Povratak na IP.

Koljena i leđa su uspravni, rade tele i gležnjevi.

Ako nema daske ili je vježba teška, napravite kolute od pete do pete na podu.

Hamstrings

Potreban je fitball. Ležeći na leđima, položite tele na fitball na takav način da kad se noge pomaknu, gležnjevi budu na lopti.

Vježba: Podignite bokove, zadržavajući težinu na lopaticama i stopalima. Savijte koljena, povlačeći loptu što je moguće bliže sebi, stežući tetive koljena. Zadržite sekundu i vratite se na PI.

Power home vježbe za mršavljenje, mišići prsa

Leptir

Učinkovita vježba za jačanje mišića prsa.

Lezite na leđa s niskim jastukom ispod. Savijte noge u koljenima, pritisnite stopala na pod. U rukama bučica težine do 4 kg, ruke su ujednačene, raširene na bokovima.

Izvođenje: podignite ravne ruke do razine očiju, polako ih spustite. Izvedite 3 serije po 10 puta.

sklekovi, srednji stav

U rad su uključeni glavni prsni mišići, delte s tricepsima i djelomično leđa.

Lezite na pod, stavite naglasak na ravne ruke i noge, tijelo je ujednačeno. Četke u širini ramena.

Izvršenje:

 • Savijajući laktove, spustite se što je više moguće ravnomjernim tijelom. Nemojte isticati laktove, držite ih uz tijelo.
 • Ispravite prsa i triceps, ispravite ruke i uspravite se u početni položaj.

Ako se vježba pokaže teškom, počnite s sklekovima. Istovremeno, stopala su zakačena jedno za drugo.

Vježbe snage za mršavljenje kod kuće

Uvijanje bicepsa

Stojeći, držite uteg (bodybar) ispred sebe raširenih ruku. Okrenite dlan prema naprijed, laktovi bi trebali biti blizu trupa.

Izvođenje: bez podizanja laktova s ​​trupa, podignite šipku što je više moguće do razine ramena. Dok izdišete, polako spustite uteg u PI.

Ramena: podiže se bučica u stojećem položaju

Stanite uspravno, stavite noge u širini ramena, savijte ruke s bučicama u laktovima i pritisnite ih uz tijelo.

Izvršenje:

 1. Dok izdišete, podignite bučice ispred sebe do razine ramena, zadržite ih sekundu i polako ih spuštajte dok udišete.
 2. Dok izdišete, podignite bučice preko stranica do razine ramena, zadržite sekundu, polako spustite. Nastavite izmjenjivati.

Kada podižete bučice, nemojte dopustiti ljuljanje ili okretanje.

Diže se bučica na tricepsu sjedeći

Sjednite na klupu ili stolicu, spustite prsa na koljena i držite leđa ravno tako da budu paralelna s podom. Lijevom rukom uhvatite nogu stolice ili klupu, a desnom uzmite bučicu i laktom pritisnite tijelo. Spustite dlan s bučicom okomito tako da se dobije kut od 90 stupnjeva.

Izvođenje: držeći lakat pritisnut uz tijelo dok izdišete, podignite bučicu dok desna ruka ne bude potpuno ispružena. Tijekom udisanja polako spustite ruku u PI. Ponovite s lijevom rukom.

Nakon nekoliko treninga, moći ćete odraditi vježbu za obje ruke odjednom.

Vježbe za snagu trbuha

Donji pritisak, dodavanje

Sjednite na pod, a zatim pomaknite tijelo unatrag i naslonite se na podlaktice (laktovi straga, prsti usmjereni prema nogama). Desno koljeno i gležanj savijeni su u pasé položaju, a lijeva noga podignuta je za 45 stupnjeva od poda.

Izvođenje: glatko približite desno koljeno na prsa, bez promjene položaja lijeve noge i everzije gležnja. Zadržite sekundu, vratite se u početni položaj. Ponovite 8 puta za lijevu i desnu nogu.

Ova vježba jača trbušne mišiće, stabilizira zglobove kuka. Da biste teže napravili mršavljenje kod kuće, pojačajte tempo.

Ravni, unutarnji i vanjski kosi i poprečni trbušni mišići

Ležeći na podu, ispružite ruke iznad glave i podignite noge pod kutom od 45 stupnjeva.

Izvođenje: udahnite, podignite glavu i ramena s poda, težite rebrima do zglobova kuka, izdahnite na najvišoj točki. Obje noge u zraku, ruke paralelne s nogama. Disanje je ujednačeno. Zadržite se 4 brojača, udahnite i dok izdišete polako spuštajte u početni položaj.

Ovo je svojevrsna vježba disanja s aktiviranjem svih trbušnih mišića.

Kosi trbušnjaci

Trebat će vam fitball ili redovita lopta.

Ova vježba, poput redovnih trbušnjaka, djeluje na kose mišiće.

Ležeći na leđima, raširite ruke u bokove i čvrsto pritisnite na pod, dlanovima prema dolje. Postavite fitball između nogu i podignite ih za 90 stupnjeva prema tijelu, lagano savijajući koljena.

Izvođenje: polako spustite desnu nogu na pod paralelno s rukom, bez puštanja lopte, polako se vratite u početni položaj. Ponovite s lijevom nogom.

Držeći gimnastičku loptu između podignutih nogu razvija se donji tisak

Mišić pravoga trbuha, gornji i donji tisak, vježba harmonike

Tijekom izvođenja pokreta tijelo se nabora poput skladnih krzna. Ovo je vrlo učinkovita vježba za mršavljenje kod kuće.

Lezite na leđa, obje ruke iza glave, ispružene noge, podignite pete 6-10 centimetara od poda, ispružite čarape.

Vježba: Napnite trbušnjake, savijte i podignite koljena na prsa, podižući kukove i gornji dio tijela do lopatica. Napravite 3 serije po 8 puta.

Broj ponavljanja vježbi varira ovisno o fizičkoj spremnosti.

Kombinacija kardio i treninga snage naziva se intervalni trening i može smanjiti vrijeme mršavljenja kod kuće na 10-30 minuta.

"Metabolički učinak" za 10 minuta

Sjednica u smislu potrošnje energije usporediva je sa 150 minuta "čistog" aerobnog vježbanja. Takvim programom možete smršavjeti i poboljšati dobrobit. Vježbanje u maksimalnom tempu izmjenjuje se s oporavkom - hodanje ili trčanje u mjestu 15-45 sekundi.

Prije početka vježbi za brzo mršavljenje kod kuće - 6-minutno zagrijavanje, a nakon treninga - 5-minutno istezanje.

Skok rakete

Stopala postavite u širini ramena i savijte se u koljenima, ruke na mišiću kvadricepsa bedara.

Izvođenje: skok, "bacanje" ravnih ruku prema naprijed. Lagano sletite u PI. Napravite 2 ponavljanja 15-24 puta.

Da biste zakomplicirali vježbu, podignite bučice i čučnite dolje.

Skok zvijezde

Noge u širini ramena, savijte u koljenima, ruke ravne sa strane.

Izvođenje: skok, podizanje ravnih ruku preko bočnih stranica do razine ramena. Sletite meko u PI. Leđa su uvijek ravna.

Napravite 2 ponavljanja 15-24 puta.

Čučnjevi

Stopala u širini ramena, ruke na bokovima ili ispružene prema naprijed.

Izvođenje: sjednite dok koljena ne naprave pravi kut. Leđa su ravna, koljena ne prelaze razinu prstiju.

Komplicirajte vježbu podižući karoseriju ili bučice.

Iskoraci u leđa

Stojite uspravno, noge u širini ramena, ravne ruke, uz bokove.

Izvođenje: stavite desnu nogu što je više moguće unatrag, dok savijate lijevu u koljenu dok se ne stvori pravi kut. Peta potporne noge ne skida se s poda. Povratak na IP. Ponovite s lijevom nogom.

Napravite 2 ponavljanja 15-24 puta.

Komplikacija: skakanje izletima s bučicama u ruci.

Burpee

Stanite s nogama u širini ramena.

Tehnika:

 1. Čučnite s rukama na podu.
 2. Ispravite noge u dasku.
 3. Vratite se u čučanj i poskočite, raširenih ruku.

Za lagano burpee, umjesto skakanja, samo ustanite.

Burpee je vježba s više zglobova koja uključuje nekoliko mišićnih skupina odjednom. Najopterećeniji mišići su noge (koljenice, gluteusi i listovi), a opterećenje također pada na prsni koš, triceps i ramena. Praktički nema mišića na koje burpee ne utječe.

Ako postoji uže, dopušteno je bilo koju od dolje navedenih vježbi zamijeniti užetom za skakanje na 60 sekundi ili ih nadopuniti treningom.

Nakon metaboličkog treninga pijte puno vode kako biste ostali hidratizirani. Također se ne preporučuje jesti u roku od 2 sata nakon nastave.

Vježbe u fitnes lopti za početnike

Ljudima bez pripreme ne savjetuje se da odmah počnu intenzivne satove. Ako ste prije redovito vježbali, ali ste dozvolili dugu pauzu između predavanja, morate započeti s obnavljanjem i jačanjem mišićnog steznika. Program vježbanja za mršavljenje kod kuće idealan je za to. Trening snage povećava gustoću mišića, izdržljivost, smanjuje rizik od ozljeda i priprema tijelo za povećani stres.

Učinkovite vježbe za mršavljenje kod kuće - na fitnes lopti (fitball). Početnici počinju s dva seta od 10-15 ponavljanja, optimalna razina je 2-3 seta od 20 ponavljanja. Bolje je raditi manje ponavljanja nego vježbu raditi puno puta.

Fitball nježno gnječi kralježnicu, pripremajući je za energetska opterećenja

Vježbe za leđa

Torakalni odjel, satovi za prevenciju osteohondroze

Lezite na fitball trbuhom prema dolje i stopalima naslonite na zid radi stabilnosti. Stavite ruke uz trup, dlanove prema gore.

Tehnika:

 1. Podignite gornji dio tijela istodobno okrećući dlanove prema podu i stisnite lopatice. Ne izvijajte leđa.
 2. Polako se spustite i vratite na PI.

Lumbalna regija

Sjedeći na podu s ispruženim nogama, zakačite gumicu na noge, nagnite se naprijed, stvarajući laganu napetost u traci.

Tehnika:

 1. Nagnite se za 110 stupnjeva, povucite ruke na prsa i stisnite lopatice.
 2. Pričekaj sekundu.
 3. Polako se vratite na PI.

Slabina i trbuh

Klečeći iza fitbola, oslonite se laktovima na loptu. Nagnite se naprijed tako da vam trbuh bude na lopti.

Tehnika:

 1. U laktovima polako kotrljajte loptu prema naprijed za 5 centimetara.
 2. Polako se vratite na PI.

Da bi se povećala poteškoća, koljena tijekom vježbe trebaju biti potpuno ispružena tako da glava, ramena, bokovi i stopala tvore ravnu liniju.

Vježbe za trbuh

Kosi trbušnjaci

Blizu zida, sjednite na fitball s desnim kukom, ispruživši desnu nogu prema naprijed i odgurujući lijevu nogu unatrag. Oslonite se nogama na zid radi stabilnosti i uhvatite ruke iza glave.

Tehnika:

Ravnih leđa, spustite tijelo za fitball i podignite ga u prvobitni položaj. Trčite glatko, ponovite 15 puta sa svake strane.

Pravi i kosi trbušni trbuh

Lezite na fitball, odmarajući donji dio leđa, a stopala pritisnite uz pod sa sigurnim naglaskom. Stavite ruke na sljepoočnice.

Tehnika:

Podignite tijelo prema gore, istegnite se desnim laktom prema lijevom koljenu. Spustite se u početni položaj. Ponavljajte naizmjence lijevom i desnom rukom.

Gornji tisak

Ležeći na podu na leđima, uspravnih nogu, stisnite fitball između nogu i podignite ih pod kutom od 45 stupnjeva. Ruke su ravne, prema lopti.

Tehnika:

Podignite lopatice s poda i vrhovima prstiju dodirnite loptu. Polako spustite tijelo u IP.

Ovaj set vježbi poboljšava koordinaciju i tonizira vaše mišiće, pripremajući vas za zahtjevnije treninge.

Vježbe za oblikovanje tijela

Oblik tijela pješčanog sata smatra se idealnom ženskom figurom, kada su obujam grudi i bokova jednaki, dok su uskog struka. Ali nemaju svi takve oblike. Postoje još 4 oblika: kruška, jabuka, pravokutnik i obrnuti trokut. Ženama ovih vrsta nije dovoljno da smršave, oni teže idealnom obliku. U tu svrhu oblikovanje se provodi kod kuće - satovi za mršavljenje prema pojedinačnom programu, uzimajući u obzir vrstu figure.

Oblikovanje za ženu "krušku"

Puni, "teški" bokovi, uski struk i lijepa ramena - ovako izgleda oblik "kruške" ili "trokuta". Čest problem ovih žena je pojava celulita na bedrima. U ovom slučaju, program vježbanja za kućno mršavljenje za djevojčice ima dva cilja: zategnuti mišiće bedara, ukloniti njihov volumen i izgraditi masu u prsima i ramenima.

Načelo treninga:

 1. Puno iskoraka i čučnjeva.
 2. Prednji zamahi.
 3. Podizanje bučica.
 4. Aerobna vježba.

Usredotočite se na kvadriceps, gluteus, ramena i triceps. Na nogama, 12 ponavljanja vježbe, na rukama - 8.

Kada ispravljate "krušku", nemojte zamahivati ​​otmični mišić. Bočne ljuljačke i bočne stepenice nisu za vas!

Broj tjedna Broj čučnjeva
1 pristup 2 pristup 3 pristup 4 pristup 5 pristup Ukupni čučnjevi
1 8 10 8 8 6 40
2 10 12 10 10 8 50
3 10 15 12 12 10 59
4 15 15 15 15 12 72
5 15 20 18 16 12 82
6 15 20 20 20 15 90

Vježbe za oblik jabuke

Obično srednje visine, uskih bokova i širokog struka. Upravo u struku žena "jabuka" brzo nakuplja masne naslage. Noge i ruke često su tanke i graciozne.

Smjer vježbanja:

 1. Kardio opterećenje (traka za trčanje, steper, hodanje, skakanje).
 2. Vježbe za smanjenje struka (rotacija hula-hoopa, korištenje gimnastičkog diska, pumpanje preše).
 3. Snažno opterećenje nogu (za vizualno poravnanje donjeg dijela tijela s gornjim).

Ne skrećite zavoje i ne koristite bicikl za vježbanje ili stazu za orbitu.

Pravila treninga: sastavljanje režima

Postoji mnogo sustava za trening kod kuće. Intervalni trening dobro djeluje za mršavljenje, ali postoje i drugi pristupi.

Učinkovit je podijeljeni program namijenjen trodnevnom treningu snage tjedno s izmjeničnim vježbama za različite mišićne skupine. U dane bez treninga snage, aerobni trening.

Primjer:

 • Ponedjeljak - trči.
 • utorak - noge i trbušnjaci
 • Srijeda - hodanje i skakanje užeta.
 • četvrtak - leđa i ruke.
 • petak - plivanje.
 • Subota - prsa i noge.
 • Nedjelja je slobodan dan.

Ovo je samo općenit primjer, jer je split sustav odabran pojedinačno za svakoga.

Eliptični trenažer poboljšava kardiovaskularnu funkciju

Kako ne izgubiti poticaj za vježbanje kod kuće?

Nažalost, motivacija za vježbanje kod kuće za mršavljenje obično se smanjuje jer kod kuće postoje i druge aktivnosti.

Glavni savjet koji se mora dati u ovoj situaciji vrlo je jednostavan: Izgradite pozitivnu ovisnost o aktivnosti. Tada ćete biti odvučeni na trening s "strašnom snagom".

Izradite plan

Važno je planirati treninge u kući na isti način kao u teretani. Redovno planirajte u isto vrijeme, napišite plan i rasporedite 3 tjedna unaprijed. Nakon što prevladate ova tri tjedna, ući ćete u režim i ni ne pomišljate na propuštanje treninga.

Promijenite vježbe

Također dodajte raznolikost svom treningu mršavljenja kod kuće mijenjajući i izmjenjujući vježbe. Ograničena oprema ne znači monotonost - radite različite vježbe s istom opremom. Koristite alate kod kuće - čak i kotrljalica ili ručnik poslužit će za mnoge vježbe.

Neka mršavljenje postane igra!

Ne možete ignorirati natjecateljski element, istovremeno povezati obitelj ili prijatelje na trening i mjeriti količine. U početku me motivira za pobjedu na mjerenjima, a nakon nekoliko tjedana redovite nastave - dugo očekivane promjene na slici.

Cilj treninga za mršavljenje kod kuće je izgubiti kilograme, osposobiti se i poboljšati zdravlje. Da biste to učinili, slušajte svoje tijelo. Trening bi se trebao odvijati maksimalno, ali ne "za habanje". Uzmite samo izvedive vježbe, držite se rasporeda. Svakom vježbom srce, pluća, zglobovi, mišići, tetive i kosti postaju jači. Mast se topi i gubite kilograme, čak i ako to još nije vizualno uočljivo.