Japanska dijeta 14 dana - smršavite za 7-11 kilograma

sushi za japansku prehranu

Japanska dijeta se smatra jednom od najučinkovitijih i najpopularnijih modernih dijeta.

Zašto? Jer u prilično kratkom roku – 14 dana, možete se riješiti 7 do 11 kilograma viška.

Takav brzi učinak objašnjava se činjenicom da japanska prehrana nije uravnotežena, odnosno sastavljena je bez uzimanja u obzir udjela masti, proteina i ugljikohidrata. Osim toga, jelovnik japanske prehrane je prilično niskokaloričan zbog niskog sadržaja ugljikohidrata u njemu, zbog čega tijelo radi na sagorijevanju vlastitog masnog sloja.

Glavni cilj japanske prehrane je promijeniti ritam metaboličkih procesa u tijelu, što vam naknadno omogućuje da maksimizirate učinak gubitka težine za 2-3 godine.

Bit japanske dijete

Bit japanske prehrane je hrana s povećanom količinom bjelančevina, koju opskrbljuje hrana dopuštena u prehrani: meso, riba, mliječni proizvodi.

Japanska prehrana smatra se prilično krutom zbog strogih ograničenja na jelovniku. Tijekom japanske dijete ne možete jesti:

 • sol;
 • začini;
 • šećer i slastice;
 • alkohol.

Međutim, ako ste navikli za doručak piti samo kavu, a od hrane preferirate meso i ribu, japanska dijeta neće vam se činiti tako teškom. Štoviše, jedna od prednosti ove dijete su fermentirani mliječni proizvodi, voće i povrće dopušteni u prehrani.

Unos tekućine tijekom japanske dijete nije ograničen – tijekom dana možete piti koliko god želite, ali ne manje od 1, 5 litara dnevno. Možete piti mineralnu vodu, čaj ili samo čistu vodu.

Postoji nekoliko opcija jelovnika za japansku dijetu za 14 dana, koji se međusobno ne razlikuju mnogo po sastavu proizvoda. Ali ako ste odabrali jednu opciju, ne biste trebali "skočiti" na drugu ako vam prva iz nekog razloga iznenada nije odgovarala.

Japanski dijetalni meni za 14 dana

kiflice za japansku dijetu fotografija 1

Strogo se pridržavajte jelovnika naveden u donjoj tablici:

Doručak Večera Večera
1. dan šalica kave 2 kuhana jaja, kupus salata s biljnim uljem, čaša soka od rajčice. kuhana ili pržena riba (200 grama)
2. dan kava, 1 kreker (keksi) 100 grama kuhane ili pržene ribe, salata od kupusa (s biljnim uljem). kuhana govedina (100 grama), čaša kefira.
3. dan kava, kreker (keksi) pržene tikvice (200 grama) 2 kuhana jaja, 200 grama kuhane junetine, kupus salata.
4. dan kava sirovo jaje, 3 naribane sirove mrkve s biljnim uljem, 20 grama parmezana voće
5. dan naribane mrkve začinjene limunom. kuhana ili pržena riba (200 grama), čaša soka od rajčice voće
6. dan šalica kave ½ kuhane salate od piletine, mrkve i kupusa 2 tvrdo kuhana jaja, ribana mrkva začinjena biljnim uljem
7. dan zeleni čaj kuhana govedina (200 grama), voće bilo koja večera prethodnih dana (osim trećeg! )
8. dan zeleni čaj ½ kuhane salate od piletine, mrkve i kupusa 2 kuhana jaja, salata od kupusa i mrkve
9. dan kava 200 grama kuhane ili pržene ribe, čaša soka od rajčice bilo kakvo voće
10. dan kava 1 jaje (sirovo), 3 naribane mrkve sa biljnim uljem, 20 grama parmezana voće
11. dan kava, 2 nezaslađena kolačića tikvice pržene na biljnom ulju (200 grama) 2 jaja (tvrdo kuhana), 200 grama kuhane junetine, salata od kupusa
12. dan kava (2 suha kolačića) kuhana ili pržena riba (200 grama), salata od mrkve ili kupusa 200 grama kuhane govedine, čaša kefira
13. dan kava 2 kuhana jaja, kupus salata s mrkvom, 1 čaša soka od rajčice kuhana ili pržena riba (200 grama)
14. dan kava pržena ili kuhana riba (200 grama), salata od kupusa s mrkvom 200 grama kuhane govedine, čaša kefira

Japanski plan i pravila prehrane

kiflice za japansku dijetu fotografija 2

1. Konzultacije s liječnikom

 • Prvo, japanska prehrana predviđa stalnu konzumaciju crne kave, koja može biti kontraindicirana za osobe s kardiovaskularnim bolestima, hipotenzijom i hipertenzijom. Vaš liječnik može preporučiti zamjenu crne kave zelenim čajem.
 • Drugo, velika količina proteina dovodi do opterećenja bubrega, što može uzrokovati slabost i gubitak snage, glavobolje i okus acetona u ustima.

Japanska dijeta je kontraindicirana:

 1. dojilje i djeca;
 2. tijekom fizičkog napora i teškog rada.

2. Priprema za dijetu

Neposredno prije dijete potrebno je organizirati dan posta: umjesto doručka i ručka preporuča se popiti 2-3 čaše kefira ili mlijeka, za večeru - mali dio heljde ili riže i salatu od svježeg povrća. .

3. Hrana tijekom dijete

 • Kava koja se koristi tijekom dijete treba biti prirodna, jer sadrži antioksidanse koji podržavaju tijelo.
 • Meso i ribu preporuča se kuhati u parnom kotlu ili pržiti u maloj količini ulja.
 • Maslinovo ulje preporuča se za preljev salata od povrća.

4. Vitamini

Niskokalorična dijeta ne može osigurati tijelu potrebne tvari, stoga je u to vrijeme neophodno uzimati vitaminsko-mineralni kompleks.

5. Napustite dijetu

Ne možete organizirati "odmor u želucu" o izlasku iz prehrane i navaliti na hranu.

Kalorični sadržaj prehrane treba postupno povećavati: morate malo po malo dodavati sol u hranu, jesti škrobno i slatko u umjerenim količinama.

Glavna pravila japanske prehrane:

 1. Točno promatrajte prehranu po danu, nemojte brkati slijed dana.
 2. Koristite samo proizvode navedene na jelovniku.
 3. Pijte 1, 5 litara tekućine dnevno.
 4. Nemojte nastaviti dijetu dulje od 14 dana.

Recenzije japanske prehrane za 14 dana

1. Recenzije liječnika

Japanska dijeta se smatra vrlo teškom, pa prije svega morate imati psihološki stav kako biste spriječili živčane slomove tijekom dijete. Tijelo dobiva stres zbog niskokalorične hrane, pa su stoga mogući privremeni metabolički poremećaji i "kvarovi hrane".

2. Ostale recenzije

Prva recenzija: Iz vlastitog iskustva želim reći da je japansku dijetu jako teško podnijeti. Pogotovo u prvim danima. Ali rezultat je minus 9 kg. I prošla su 4 mjeseca, a težina se nije vratila, međutim, održavam formu uz pomoć fitnesa.

Druga recenzija: Najteži prva 4 dana. Bilo je čak i vrtoglavice. Ali rezultat se isplatio 100%. Minus 10 kila! Da, i tijelo se za to vrijeme dobro očisti.

Treća recenzija: Od prednosti - ukusni proizvodi, nema potrebe da se gušite kefirom ili heljdom. Od minusa - slabost u ranim danima, osjećaj gladi. Rezultat je minus 7 kg.

Kao što vidite, učinkovitost dijete je potvrđena u praksi, međutim, kada započinjete dijetu, najvažnije je skupiti svu svoju volju u šaku i pokušati se ne otkačiti.