Dijeta za lijene

vode za lijenu prehranu

Mnogi od nas često odbijaju željeno mršavljenje samo zato što svaka vrsta problema različite prirode postaje prepreka, ali često je glavna prepreka naša lijenost, koja nas sprječava da idemo naprijed ka željenom cilju. Osim toga, uskraćujemo si mogućnost da steknemo lijepo tijelo zbog nedostatka vremena, prezauzetog radnog vremena, nepravilne neuravnotežene prehrane i poteškoća u odabiru proizvoda koje određena prehrana podrazumijeva. I još mnogo toga se jednostavno pokvari, ne izdrži novu "ekstremnu" prehranu za tijelo.

Za one koji su se prepoznali iz barem jednog od navedenih razloga, dobra je vijest, a to je dijeta za mršavljenje za lijene. Uz pomoć ovog sustava lako možete izgubiti višak kilograma, te očistiti i izliječiti organizam. Pogodan je čak i za one koji nisu mogli izdržati prijašnju dijetu, i, naravno, za one koji žele popraviti rezultat nakon gubitka težine drugim metodama.

Koja je bit lijene dijete? Plan prehrane za najlijenije

Dijeta za lijene je tako nazvana ne samo zato što je neće biti teško i lako slijediti, već i zato što ne zahtijeva posebne pripreme, proizvode i puno vremena. Suština dijete za mršavljenje za lijene je sljedeća: prije bilo kojeg obroka (15-20 minuta) morate popiti točno 2 čaše obične pročišćene vode, nakon čega možete započeti svoj uobičajeni obrok.

Drugo važno pravilo je da je tijekom apsorpcije hrane i 2 sata nakon toga strogo zabranjeno konzumiranje bilo kakve tekućine. Odavde proizlaze 2 osnovna pravila prehrane za lijene ljude na vodi:

  1. Popijte točno 2 čaše vode 15-20 minuta prije upijanja hrane.
  2. Nakon toga nemojte ništa piti niti jesti još 2 sata.

Nakon 2 sata možete piti ne samo vodu, već i čaj ili kavu, ali bez ikakvih "slatkih iznenađenja" u obliku slatkiša, kolačića, kolača itd. Jer u ovom ćete slučaju ponovno jesti, a sudeći prema drugom pravilu dijete za lijene, morate piti vodu prije jela, a vi, kako je postalo jasno, niste.

Evo plana prehrane za one najlijenije kojeg samo trebate pamtiti i ponavljati iz dana u dan.

Doručak: Ujutro natašte popijemo 2 čaše pročišćene vode (može i mineralnu, ali bez plina), pričekamo 15-20 minuta, nakon čega doručkujemo uobičajenom hranom, ali je ne peremo dolje tijekom obroka. Čekamo 2 sata, dok ništa drugo ne jedemo i ne pijemo.

Ručak: Popijte opet 2 čaše vode, pričekajte gore navedeno vrijeme, ručajte. Na jelovniku za ručak također nema ograničenja, osim što ćete "na trećem" morati bez kompota i druge tekućine. Također čekamo 2 sata, obuzdavajući moguću žeđ.

Večera: Ovaj put pijemo 1 čašu vode (ali su moguće i 2 ako ima još puno vremena prije spavanja). Nakon 15-20 minuta večeramo s ne previše kaloričnom i "teškom" hranom, isključujući večernji čaj, mlijeko i sl. sljedeća 2 sata.

Za one koji planiraju organizirati bilo kakve grickalice tijekom dana, napominjemo da je prije toga također obavezno popiti 2 čaše pročišćene vode, čak i ako je količina hrane koja se uzima mala (sendvič, voće, kolačići), ali u ovom slučaju dopušteno je piti 1 čašu vode umjesto dvije.

Rezultati i recenzije o dijeti za lijene na vodi. Koja je tajna mršavljenja?

djevojka pije vodu na dijeti za lijene

Sudeći po brojnim dobrim recenzijama o lijenoj prehrani, ovaj sustav mršavljenja doista može učiniti čuda. Neki koji su izgubili težinu izvijestili su da su se uspjeli riješiti 8-10 kilograma viška u samo 2 tjedna. No u čemu je tajna tako zadivljujućeg rezultata prehrane za najlijenije? Razmislimo to detaljnije.

Prvo, ovaj sustav izvrsno radi s osjećajem gladi zbog činjenice da 2 čaše vode prije jela ispunjavaju želudac za gotovo trećinu, čime se osigurava relativan osjećaj sitosti. Kao rezultat toga, nećete htjeti puno jesti, porcija će se značajno smanjiti, a kalorije će u tijelo ući puno manje.

Drugo, dijeta za lijene na vodi je u stanju nositi se s čestim problemom svih onih koji gube na težini – usporenim metabolizmom. Prema istraživanju nutricionista, pijenje vode neposredno prije obroka nekoliko puta povećava brzinu metaboličkih procesa.

I treće, prilika je to zamijeniti nepotrebne kalorične napitke (čaj i kavu šećerom, energetska i gazirana pića i sl. ) koje konzumirate tijekom dana umjesto vode, što će biti ne samo zdravije za mršavljenje, već također za rad tijela u cjelini. Već prvog dana nakon što popijete 2 čaše čiste vode prije svakog obroka, osjetit ćete kako će potreba za tim pićima nestati sama od sebe, a sukladno tome, "prazne", a ponekad i "štetne" kalorije više neće ulaziti u tijelo. (zbog sadržaja u pićima, bojila, okusa itd. ).

Još jedna važna prednost dijeta za lijeno mršavljenje je da se dnevna energija koju naše tijelo troši proizvodi uz pomoć vode. Zato je toliko važno piti ga dovoljno i više se kretati.

Vrlo je lako slijediti ovu dijetu, jer ne zahtijeva promjenu preferencija u hrani i dnevnu prehranu. Osim toga, zahvaljujući dijeti za lijene, moći ćete u kratkom vremenu smršaviti i dugo zadržati dobivene rezultate jer je se možete pridržavati neograničeno vrijeme. Stoga se ovaj sustav mršavljenja ponekad naziva čak i „doživotnim dijetama", u vezi s čime ga nutricionisti preporučuju za dugotrajnu uporabu.

Tako se dijeta za lijene samo na prvi pogled čini tako jednostavnom, zbog čega neki čak sumnjaju u njezinu učinkovitost. Zato, ako sumnjate ili ste skeptični u vezi s ovakvom vrstom mršavljenja, možete pročitati recenzije o dijeti za lijene na različitim forumima od onih koji su prošli put potpunog mršavljenja.